STP

Subproiectul STP - Parteneriat pentru înfiinţarea de parcuri ştiinţifice şi tehnologice în Europa de Est – finanţat în cadrul proiectului SMART + din Programul European de Cooperare Teritoriala INTERREG IVC, sprijină dezvoltarea economiei bazate pe cunoaştere. Proiectul contribuie la crearea şi consolidarea unor structuri care promovează inovarea în rândul IMM-urilor si impulsionarea directionata a activitatilor de cercetare – respectiv Parcurile Ştiinţifice şi Tehnologice (PST). Aceste parcuri vor avea misiunea de a pune în contact întreprinderile cu activităţile de cercetare, mijlocind transferul de tehnologie, precum şi stimularea activităţilor inovatoare în funcţie de nevoile mediului de afaceri.

În calitate de coordonator al acestui subproiect, Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest îi revine rolul de a identifica si de a atrage partenerii (autorităţi publice locale, institute de cercetare, universităţi, institutii suport) capabili să mijlocească si sa contribuie la dezvoltarea unei astfel de iniţiative. Un prim pas în acest sens a fost făcut in mai 2011, când a fost constituit un grup de initiativa local prin semnarea acordului cadru de colaborare pentru constituirea de infrastructuri de afaceri şi cercetare subscrise viitorului Parc Ştiinţific şi Tehnologic Metropolitan Cluj.

Subproiectul STP ce dispune de un buget de cca 212.100 euro, a fost gândit în condiţiile în care prezenta parcurilor ştiinţifice este deficitara in zona Europei de Est iar investiţiile în cercetare se raporteaza la o treime din media europeană. Prezentul proiect, gândit tocmai cu scopul de a reduce acest decalaj faţă de Europa Centrală şi de Vest, va căuta să mijlocească un transfer de bune practici, de metodologie şi management aferent structurilor de sprijn pentru afaceri şi cercetare către regiuni din Bulgaria, Grecia şi România sub îndrumarea Parcului Tehnologic Walqa din Regiunea Aragon, Spania.

Coordonatorul acestui subproiect este Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest), iar partenerii implicaţi în proiect sunt:

Primaria Municipiului Burgas (Bulgaria)
Parcul Tehnologic Walqa (Regiunea Aragon, Spania)
Centrul pentru Cercetare şi Tehnologie Hellas (Regiunea Macedonia de Vest, Grecia)

Contact: TÖRÖK Gergely, Manager de Proiect – torok.gergely@nord-vest.ro


Pinterest

Adauga un comentariu

Mesajul tau va fi afisat dupa aprobare.
X

Legătura spre noul site aici.