Cu asistenţa Comisiei Europene, Focus pe industria cosmetică şi a suplimentelor naturale, în Transilvania de Nord

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în parteneriat cu Comisia Europeană –Direcţia Generală Centrul Comun de Cercetare, organizează în 26 mai 2016 un eveniment din cadrul Acţiunii pregătitoare privind elaborarea Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.
Evenimentul va avea loc joi, 26.05.2016, cu începere de la ora 9:30, la Grand Hotel Napoca, Cluj-Napoca şi se va desfăşura sub forma unui focus grup.
Întâlnirea se adresează companiilor, organizaţiilor de cercetare, mediului academic şi reprezentanţilor societăţii civile care fac parte din lanţul valoric al obţinerii produselor cosmetice şi a suplimentelor alimentare bazate pe resurse naturale, precum şi altor reprezentanţi ai unor industrii conexe.
Pentru identificarea domeniilor cu potenţial de specializare inteligentă la nivelul regiunii noastre, este crucială implicarea tuturor actorilor cheie: mediul de afaceri, mediul academic, administraţia publică şi societatea civilă, utilizând metoda “descoperirii antreprenoriale”.
Strategiile de Specializare Inteligentă regionale sunt promovate de Comisia Europeană pentru fundamentarea riguroasă a investiţiilor în cercetare–dezvoltare–inovare. Dată fiind importanţa acestora pentru creşterea competitivităţii economice regionale prin concentrarea resurselor în domeniile competitive şi cu potenţial de excelenţă la nivel regional, strategiile de specializare inteligentă naţionale şi regionale sunt condiţionalităţi ex-ante pentru utilizarea Fondurilor Europene. Acestea ajută regiunile să identifice avantajele competitive şi să-şi valorifice potenţialul inovator, concentrând resursele asupra unui număr limitat de priorităţi de creştere inteligentă.
Elaborarea strategiei presupune un amplu proces partenerial care aduce împreună actorii cheie de la nivel regional (mediul de afaceri, mediul academic, administraţia publică şi societatea civilă), dar şi consultări cu alte regiuni din Europa.
Sanda Cătană, directorul general interimar al ADR Nord-Vest a declarat: „Regiunea noastră este una dintre regiunile alese să beneficieze de sprijin din partea Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene pentru elaborarea strategiei de specializare inteligentă, în cadrul proiectului pilot ”Sprijin RIS3 în regiunile mai puțin dezvoltate”. Implicarea experţilor CE aduce plus valoare întregului proces, dar mai ales în etapa de analiză a potenţialului pentru inovare prin procesul descoperirii antreprenoriale, element de noutate metodologică ce diferenţiază strategia de specializare inteligentă de restul strategiilor elaborate până în prezent”.

Contact: Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, tel. 0755777020, fax 0264 439222, www.nord-vest.ro, secretariat@nord-vest.ro, comunicare@nord-vest.ro

„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.

Adauga un comentariu

Mesajul tau va fi afisat dupa aprobare.

Legătura spre noul site aici.